Челси успя да спечели дербито на Лондон срещу Тотнъм с 2:0 на своя „Стамфорд Бридж”.

Това стана в среща от междинния 28-и кръг на Висшата лига в която момчетата на Маурицио Сари показаха добра игра.

Първото попадение бе дело на Педро, който се разписа в 54-ата минута. Второто бе след автогол на Трипиър в 85-ата минута, а след този успех може би Сари поне за малко ще бъде спокоен за своя пост.

Със спечелените три точки „сините” са 6-и в класирането с 53 пункта, но отборът е само на 3 точки от топ 4.

Спърс от своя страна е 3-и с 60 точки и е на цели 9 от първото място, така че на практика тимът може да забрави вече за мечтите си, за титла.

По-интересното в този мач бе, че Маурицио Сари реши да забие на пейката непокорния Кепа и заложи на Уили Кабайеро на неговото място под рамката на вратата.


Срещата започна по-добре за „сините”, които натиснаха противника си през първите минути и имаха шанс да открият още в 6-ата минута.

Игуаин обаче не успя да вкара топката във вратата и нацели гредата, макар че имаше пред себе си отлична възможност.

Последваха няколко минути в които гостите се опитаха по някакъв начин да се измъкнат от домакинската преса и за част от това време успяха, но след това отборът на Сари отново притисна противника си.

Второто положение се откри отново пред Игуаин, който получи хубав пас от Азар и от няколко метра прати топката покрай вратата.

С течение на времето обаче Спърс се успокои и започна да действа много по-уверено на терена, а освен това създаде и няколко интересни положения.

Наложи се Кабайеро да се намесва след удар на Ериксен, а малко преди съдийския сигнал за почивка Уинкс със страхотен удар от дистанция нацели горната греда.

Второто полувреме също започна с добро темпо и в 54-ата минута попадение на Челси бе отменено заради засада, каквато имаше.

Все пак обаче добрата игра на домакините доведе до попадение чрез Педро в 54-ата минута.

Аспиликуета намери своя съотборник и след това Педро навлезе в наказателното поле, финтира противников бранител, и с хубав удар в близкия ъгъл матира противниковия страж.

Минути след това Кейн опита късмета си след удар от дистанция, който обаче профуча покрай гредата.

Всичко за гостите в този мач приключи в 85-ата минута, когато Трипиър си вкара автогол, a до края не паднаха повече попадения.

ЧЕЛСИ – ТОТНЪМ 2:0
1:0 Педро 54
2:0 Трипиър 85 автогол

Челси: Кабайеро, Давид Луис, Аспиликуета, Алонсо, Рюдигер, Ковачич (77 - Лофтъс-Чийк), Жоржиньо, Канте, Игуаин (84 - Жиру), Азар (60 – Вилиан), Педро
 
Тотнъм: Лорис, Алдервейрелд, Трипиър, Дейвис, Санчес, Сисоко, Ламела (70 - Йоренте), Ериксен, Уинкс, Сон (80 - Лукас), Кейн